Kapadokya At Turu Mükemmel!!!

Kapadokya At Turu

Kapadokya At Turu
Fotograf Burak YILDIRIM

Kapadokya At turu Kapadokya denilince akla gelen bir aktivitedir.

Ailecek vakit geçirebileceğiz, gün doğumu ve gün batımında deneyimleyebileceğiniz Kapadokya At Turu ile peribacaları arasında kaybolabilirsiniz. At çiftliklerinin yoğun bir şekilde olduğu Göreme, Avanos ve Ihlara Vadisi yakınlarında at turu yapmak isteyen değerli ziyaretçilerimiz için bilgilendirici bir yazı yazmamız gerektiğini düşündük.

“Güzel Atlar Diyarı” anlamına gelen Kapadokya kelimesinin bölgenin kültürü ile doğrudan bağlantılıdır. Yüzyıllardır yapılan atçılık faaliyeti ve Kapadokya bölge halkının at merakı günümüzde de devam etmektedir. Kapadokya’da balon, Atv turu, peribacaları gezisinin yanında olmazsa olmaz bir deneyim olarak At Turu da bulunmaktadır.

Kapadokya’da 50 yılı aşkındır gelişen turizm faaliyetlerine kültürel bir yansıması olarak At turu da ortaya çıkmıştır. Aksaray, Kayseri, Nevşehir illeri civarındaki yılkı atı ve at evcilleştirme faaliyetleri ile yüzyıllardır süregelen bu kültür artık profesyonel olarak turizme hizmet etmektedir. Atlı Safari Turu olarak da anılan bu aktivite yerli ve yabancı turistlerin dikkatini çekmektedir. Kapadokya’nın keşfi için bu turu @cappadocialist olarak öneriyoruz.

At binim deneyimine sahip olmasanız bile Kapadokya’daki at binim çiftliklerinde gerekli kısa ön eğitimi alarak gün içi turlarına katılabilirsiniz. At çiftliği içerisinde turlayabilir ya da Göreme vadilerinin, Uçhisar vadilerinin arasında at turu yapabilirsiniz.

Profesyonel olarak yetiştirilmiş atlar ile güvenli keşifler mümkün. Peribacalarının görsel keşfi için yapacağınız turlar için önceden at binimi konusunda deneyim sahibi olmanıza gerek yoktur. Ön binimi eğitimi profesyonel seyis ve rehberler tarafından at çiftliklerinde verilmektedir. Gün içerisindeki turlara katılmanız önerilmektedir. Kültürün deneyimi için At çiftliklerinden anlatılan yerel hikayeleri kaçırmamanızı öneriyoruz.

At Çiftliklerinde Başka Hangi aktiviteler var?

At çiftliklerinin birçoğunda kahvaltı ve peribacası manzaralı restoran hizmeti de bulunmaktadır. Cappadocialist önerisiyle dilerseniz bu at çiftliklerinde kahvaltı yapıp sonrasında unutulmaz bir at turu yapabilirsiniz. Ailecek nezih bir ortamda binicilik ile tatillerinizi değerlendirebilirsiniz. Çocuklar için de binicilik faaliyetleri bulunmaktadır. Çocuklara uygun at ve Kapadokya bölgesi at turları ile bu deneyimi ailecek yaşayabilirsiniz.

Siz değerli www.cappadocialist.com ziyaretçileri için at turunun “At Turu Nasıl Yapılır, Rezervasyon ve Fiyat” başlığını oluşturduk.

At turlarıyla nereler gezilir?

At turunuz boyunda size rehberlik edecek bir görevli de bulunacaktır. Göreme, Uçhisar ve Avanos vadileri için sizlere bir rota oluşturulacaktır. Gün içi ve günbatımı turları siz değerli misafirlerimiz için sunulmaktadır. Profesyonel olarak yetiştirilmiş atlar ile uru size unutulmaz hale getirecek doğal güzelliklerin arasında dolaşacaksınız. Turlar genel olarak 1 saat ve 2 saat sürmektedir. Gün içerisindeki sıcaklığa, güneş durumuna ve şartlara bağlı olarak değişiklik gösterse de değerli Cappadocialist misafirleri anlaşmalı çiftliklerimizde genellikle günbatımı turlarını tercih etmektedir.

At turları ne kadar sürer?

Kapadokya bölgesinde yaz ve bahar aylarındaki at turlarında turlar genellikle 2 saat sürmektedir. Grup sürüşleri, aile gezileri, bireysel geziler de mümkündür. Gün boyunca turlar sürmektedir. Sizin daha iyi bir hizmet alabilmeniz için turunuzdan 1 – 2 gün önce rezervasyon yapmanızı öneriyoruz. Özellikle tercih edilen romantik tatil, aile tatili ve kısa süreli Kapadokya tatillerinizde planlı olabilmeniz için rezervasyon yaptırmanız gereklidir.

Kapadokya At Turu yaparken bu anları unutulmaz kılmak için fotoğraf hizmeti de verilmektedir. Peribacalarının arasında güzel atlar eşliğinde fotoğraf çekinmek isteyen misafirlerimiz isterse kendileri isterse de profesyonel fotoğraf ve video çekim hizmeti satın alabilirler. Cappadocialist olarak profesyonel fotoğraf çekim hizmeti sunmaktayız.

At turu zamanı

Kapadokya’da bahar ve yaz aylarında günün hemen her saatinde at turu yapılabilmektedir. Ziyaretçilere bizim önerimiz ise gün doğumu ve batımıdır. Harika manzaraların güneş ışığı ile karşılanması Kapadokya’nın doğal güzelliklerine güzellik katmaktadır. Göreme At Turu için merkez kabul edilmektedir. At turu sırasında birçok vadi gezilmektedir. Özellikle uğrak olarak kullanılan Kılıçlar Vadisi ve Kızıl Çukur Vadisi siz değerli ziyaretçilerimiz için fotoğraf çekimine uygundur. Çavuşin Kalesi ve çevresi Güvercinlik Vadisi ve Paşabağı ziyareti de yapılan yaygın güzergahlardır.

Gün doğumunda yapılan At turları ise unutulmaz olacaktır. Bildiğiniz gibi Kapadokya Sıcak Hava Balonlarının uçuşa başladığı saatler gün doğumudur. Peribacaları, vadiler ve balon seyrine at binimi eklendiğinde gerçekten unutulmaz bir deneyim yaşanmaktadır. Kapadokya At Turları anlaşmalı at çiftliğinden başlamakta ve gün doğumu sırasında havalanan balonların uçuşu manzarası ile sürmektedir.

2 Saatlik at turlarımızda önde rehberimizin eşliğinde gruplar halinde turlara çıkılmaktadır. Tur sırasında rehber arkadaşımız sizlerin fotoğrafını çekmekte ve bazı mola noktalarında sizlere fotoğraf çekiminde yardımcı olmaktadır.

Kapadokya At Turu güvenli mi?

Sorusuna cevabımız kesinlikle oldukça güvenlidir. Özel yetiştirilmiş hizmet sağlayıcıları ve sizlerin hijyen koşullarınıza uygun imkanlar sağlanmaktadır. Turlarda özel yetiştirilmiş evcil atlar kullanılmaktadır. Daha önce hiçbir at binim deneyimi olmayan ziyaretçilerimiz de bu Kapadokya At Turu’na katılabilir ayrıca çocuklar için de özel atlar yetiştirilmektedir. Ebeveyn izni ile çocuklar da at binebilmektedir.

Kapadokya’da At Turu  sık sık kısa molalar verilmektedir. Gezinizi kültürel bir gezi olarak da planlayabilirsiniz. Kapadokya vadilerinde verilen bu aralarda fotoğraf çekip paylaşabilirsiniz. Rose Valley yani (Gül Vadisi) Red Valley (Kızıl Vadi) Göreme Tarihi Milli Parkı gibi birçok alana ziyaretiniz de mümkündür.

Güncel Fiyat ve rezervasyon için:

Cappadocialist, www.cappadocialist.com aracılığı önerilir. Mevsime, istenilen tur içeriğine ve sezona göre At Turu fiyatları değişkenlik göstermektedir.

Kapadokya At Turu Rezervasyonu Kapadokya tatili sırasında unutulmaz bir deneyim yaşamak için en uygun deneyimlerden biridir.

Okuduğunuz için teşekkür ederim.

Cappadocialist, güvenle!

 

 

0
Rated 0 out of 5
5 üzerinden 0 yıldız (0 inceleme)

Yorumlar

Henüz yorum yok, ilk yazan siz olun.

Yorum Yazın