Kapadokya Güllüdere Vadisi (Rose Valley)

Kapadokya Güllüdere Vadisi (Rose Valley)

Kapadokya’nın adeta büyüsüne kapılmak için en uygun yerlerden birisidir Güllüdere Vadisi. Rose Valley olarak da bilinir. Kapadokya halkı her iki ismiyle de sahiplenmiştir bu vadiyi. Kapadokya’nın inanılmaz manzarasına sahip bu vadiyi sizlere bir blog yazısı ile tanıtmazsak olmazdı. Cappadocialist, sizler için Kapadokya’nın güzelliklerini listeliyor!

Kapadokya Güllüdere Vadisi (Rose Valley)
Fotoğraf Mustafa TAŞKIN

Tatil için de yaşamak için de Kapadokya başkadır, Sakin, huzurlu bir tatil için en uygun tatil tercihi Kapadokyadır. Kapadokya bölgesinin hemen her yeri ayrı bir sürprizi size sunacaktır. Vadileri, peribacaları, geçmişten getirdiği hikayeleri ile her an size şaşırtacağına eminiz. O tarihi koku ve doğal güzelliklerden biri ise “Kapadokya Güllüdere Vadisi” yani Rose Valley’dir.

Rose Valley’in büyüsüne kapılmamak mümkün değildir. Duyulan kuş sesleri, geçmişteki coğrafi olayları gözlemlemek ve en güzel manzarayı yaşamak için Güllüdere Vadisini ziyaret etmelisiniz. (Rose Valley), Kapadokya bölgesinin en güzel manzaralarından birine sahiptir. Peri bacaları manzaralarını görüp izleyebilir, fotoğraflar çekinebilirsiniz. Balon turlarının en güzel izlendiği noktalardan birisidir. Göreme ve Çavuşin köyü arasında yer almaktadır. İki popular Kapadokya beldesini de görebilirsiniz. Güllüdere Vadisi, ziyaretçilerine birçok dinlenme tesis olanağı da sağlamaktadır. Yerli ve yabancı misafirlerini ağırlarken temiz bir çevre ve birçok dinleni tesisi de bulunduruyor. Siz cappadocialist misafirleri, Rose Valley ziyaretinizde beraber vakit geçirdiğiniz arkadaşlarınız, ailenizle birlikte seyir alanlarında isterseniz ücretsiz vakit geçirebilirsiniz. İsterseniz de Güllüdere Vadisi seyir yerindeki tesisleri ziyaret edebilirsiniz.

Güllüdere Vadisi ismi gün ışığından yansıyan gül rengi yani “rose” benzeri bir renge dönmüş kayaları gördüğü için söylenmiştir. Tüm Kapadokya ziyaretçilerinin ilgisini çeken birçok öneri ve tur programında yer alan Güllüdere vadisinde birçok aktivite yapaobilirsiniz.ve yabancı turistlerin ilgisini çeken vadide bir çok aktiviteyi gerçekleştirebilirsiniz. Trekking rotaları ile ön plana çıkan Rose Valley’de trekking yani doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Güllüdere Vadisi aynı zamanda Kapadokya bölgesinin en iyi ve popüler doğa yürüyüşü için çok uygundur..  Doğa yürüyüşü sırasında kültür turları yapabilirsiniz. Yaklaşık vadide yürüyebileceğiniz dört (4) kilometrelik bir parkur vardır. Dolunay yürüşü yapılmaya da uygun bir coğrafyadır.  Kapadokya’nın diğer vadilerinde olduğu gibi yine burada da kayalara oyulmuş çok sayıda kültürel yer bulunmaktadır. Rose Valley geziniz sırasında peri bacalarının en güzel haline rastlayacaksınız. Birçok romantik aktivite için de Rose Valley, ev sahipliği yapmaktadır. Gün batımını ve gün doğumunu da buradan izleyebilirsiniz.

 

Vadi, Göreme’yle Cavuşin Köyü arasında yer alıyor. Buraya gelmişken Cavuşin köyünü gezmeyi unutmayın. Hristiyanlığın temellerinin atıldığı vadiyi örmeden dönmeyin. Kültür gezisi kapsamında geleceğiniz Kapadokya’da gezip, görebileceğiniz tarihi ve kültürel önemli yürüyüş merkezleri bulunmaktadır. Rose Valley ayrıca bölgeyi tanıtırken anlattığımız Güvercinlik Vadisi’ndeki birçok güvercin yapılarını da görebilirsiniz.

Cappadocialist ziyaretçileri’nin Rose Valley Yorumlarını sizler için listeledik!

“Eğer atv ya da at turunun varsa zaten gideceğiniz bir yer.”

“Sessiz sakin bir bölgedir burada balonları uçuşunu izleyebilirsiniz ,sabah güneşin doğuşu, akşam güneşin ,batışı güzeldir ,Bol bol fotoğraf çekin.”

“Kesilnlikle en iyi manzara olan yeri Rose Valley. Balonlara elinizle değebilecek mesafede bulunabiliyorsunuz. Kesinlikle tavsiye ediyorum.”

Güllüdere Vadisi, Göreme ile Çavuşin Köyü arasında bir konumda yer almaktadır.. Vadi yakınlarına siz değerli ziyaretçilerimiz kendi imkanlarıyla yani özel aracınızla, minibüslerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Vadiye ulaşım  için birçok rota da bulunmaktadır.

Rose Valley, Ürgüp merkezine yaklaşık 10 kilometredir. Avanos’a 7,5 km. Göreme’ye 2 km. Uçhisar’a 6 kilometre mesafede yer almaktadır.

 

0
Rated 0 out of 5
5 üzerinden 0 yıldız (0 inceleme)

Yorumlar

Henüz yorum yok, ilk yazan siz olun.

Yorum Yazın