Kaymaklı Yeraltı Şehri Görülmeye Değer!!!

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Kaymaklı Yeraltı Şehri
Fotograf TC Kültür Bakanlığı

Kaymaklı Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinin en çok ziyaret edilen yeraltı şehirlerinden biridir. Yeraltı şehirleri denilen akla gelen Kapadokya bölgesidir.

Kaymaklı Yeraltı Şehri

Yapıldığı dönem olarak tanımlanan Milattan Önce 8’dir. Birçok kültüre ev sahipliği yapmıştır. Kapadokya’da yaşayan tüm medeniyetlerin birçok işine yaramıştır. Rumca adı ise “enegobi” olarak kayıtlara geçmiştir. Kapadokya’da Yapılacak Aktiviteleri listelediğimiz blog yazısında da aktardığımız “Kaymaklı Yeraltı Şehri” turistlerin ilgisini çekmektedir. Güvenliği ve güvenli restorasyonu tamamlandıktan sonra çevre olanakları da geliştirilmiştir.

Kaymaklı yeraltı şehri nerededir?

Kaymaklı Yeraltı Şehri, Kapadokya’nın merkezi olan Nevşehir’e yaklaşık 20 kilometredir. Mesafe olarak bölgenin her yerine neredeyse eşit mesafede yer almaktadır. Yeraltı şehrine günümüzdeki adını veren Kaymaklı kasabasındadır. Kaymaklı Yeraltı Şehri 8 katlıdır. Tarihsel olarak canı bir jeolojik merkezdir. Geçmişteki Kapadokya’da yaşayan toplulukların yaşamını sürdürebilmesi için her imkana sahiptir. Siz de gelip bu güzelliği görebilirsiniz!

Günümüzde siz değerli ziyaretçileri için 8 katın 4 katı geziye açıktır. Nevşehir Kapadokya’ya yolunuz düştüğünde Kaymaklı Yeraltı şehrine de gitmelisiniz. Geçmişte yaşayan toplumların yaşam tarzlarını görebilirsiniz. Göreme Açık Hava müzesi, Zelve Açık Hava müzesi ve birçok alan ziyaretçileri için restore edilmiştir.

Pekii içerisi nasıl? Kaybolur muyuz? Güzel mi?

Kaymaklı Yeraltı Şehri güvenli restorasyonu tamamlanmış bir yeraltı şehridir. Güvenlidir. 4 katı ışıklandırılmıştır ve hizmetini sürdürmektedir. Tüm dünyadan Kapadokya misafirleriniz ağırlamaktadır. İnanılmaz bir deneyim olacaktır. Sizler için yeraltı şehri turunda kaybolmamanız için gerekli işaretlemeler yapılmıştır. Kırmızı ve Mavi yönlendirmeler ile hemen her yeri gezebilirsiniz.

Kaybolmamanız için birçok yönlendirme yeraltı şehrinde mevcut. Siz değerli Cappadocialist okuyucuları bu konuda avantajlı olacaksınız. Okların takibi ile birçok yeraltı şehri odasını gezebilirsiniz. Tarihi ve doğal güzelliğin bu karışımının tadını çıkabilirsiniz. Geçmiş dönemde yaşayan toplulukların sınırlı teknoloji ile bu kadar güzel bir kent inşa etmiş olmaları eminiz ki sizi şaşırtacaktır.

Kaymaklı Yer Altı Şehrinde; dar koridorlarla birbirlerine bağlanan oda ve salonlar, mahzenler, geçmiş dönemden kalma bacalar ve kuyuları görebilirsiniz. Ayrıca Kaymaklı Yeraltı Şehri’nin tam olarak ikinci katında bulunan kilise, vaftiz taşları ve mezarlıkları görmenizi öneririz.

Havalandırma konusunda gerekli önlemler alınmış olsa da doğal hava kadar ferah bir hava olduğunu söyleyemeyiz. Çeşitli nefes sorunları ve bu konuda korkuya bağlı bireyler için uygun olmadığını itiraf etmemiz gerekiyor. Yeraltı şehirlerinde hava problem olmadığı aktarılmaktadır.

1964 yılında ziyarete açılan Kaymaklı Yeraltı Şehri çevresindeki tesisleşmede yakın bir dönemde tamamlanmıştır. Hediyelik eşya satıcıları, kafe, restoran ve birçok olanak çevresinde açılmıştır.

Açılış/Kapanış Saatleri Açılış Saati: 08:00 Kapanış Saati: 19:00

Gişe Kapanış Saati: 18:30

Kapalı Günler Her Gün Açıktır.

Adres: Camii Kebir Mah. Eşref Ayhan Cad. No:46 Kaymaklı/NEVŞEHİR

2022 yılı Güncel Giriş Ücreti : 100 TL’dir

Cappadocialist, iyi bir tatil diler!

 

0
Rated 0 out of 5
5 üzerinden 0 yıldız (0 inceleme)

Yorumlar

Henüz yorum yok, ilk yazan siz olun.

Yorum Yazın