Kapadokya Balon Turları

Kapadokya Balon Turları

Kapadokya Balon Turları
Fotograf Emre ATMIŞ

Kapadokya Balon turları Kapadokya gezisindeki en fantastik aktivitelerden biridir. Son zamanlarda Balon turları Kapadokya gezisi için bir popüler aktivite  haline geldi.

Kapadokya’nın eşsiz güzelliğini her sabah güneş doğmadan ve doğarken seyretmek misafirlerimiz için öneriyoruz. Hele  sabahın ilk saatlerinde  yüzlerce sıcak hava balonundan oluşan bir konvoy ile havadan izlemek, katılımcılar için gerçekten olağanüstü ve rüya gibi bir deneyimdir.

Yapacağınız Balon turu ile uzun peribacalarının, kaya evlerin üzerinden süzülürken manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz. Fantastik ve bir o kadarda heyecan vericidir balon turları.

Gelelim şimdi en merak ettiğiniz soruların cevaplarına:

Balon Turu için merak ettikleriniz

  1. Kapadokya’da Balon Turu Fiyatları Ne kadardır?
    Balon turları şuanda 150 Euro ve 200 Euro arasında seyretmektedir.  Bu fiyatlara kahvaltı, otelinizden kalkış noktasına ulaşım, 1 saatlik balon uçuşu, balon indikten sonra 1 kadeh şampanya, her şey dahil sigorta va adınıza düzenlenmiş uçuş sertifikası dahildir.
  2. Balonlar ne zaman havalanır?
    Uçuşlar sabahın ilk saatlerinde başlar. Genelde sabah 5:30 gibi balonların kalkış noktasında olursunuz. Sizlere çay, kahve ve kekten oluşan bir kahvaltı servis edilir. Hazırlıklar bittiğinde uçuş izinleri alınır ve uçuş başlar.
  3. Uçuş iptal sebepleri nelerdir?
    Hava şartlarının olumsuz olması yada güvensiz bir durumun ortaya çıkması balon uçuşları için iptal nedenidir. Balon uçuşları iptal edilmiş ise ya ücretiniz iade edilir yada bir sonra ki uçuş müsaitse hakkınız o zaman deredilir.
  4. Balonlar nereden havalanıyor?
    Balonların kalkış noktası genelde Göreme Kasabasındandır. Ayrıca son zamanlarda Çavuşin ve Zelve kalkış olarak kullanılabilmektedir.
  5. Balonlar nereye inerler?
    Balonların belirlenmiş bir iniş noktası yoktur. Kalkış gerçekleştikten sonra hava ve rüzgar durumuna göre balon pilotu ilk yarım saat içerisinde iniş noktasını belirler ve haber verir. İniş güvenli bir şekilde gerçekleşir.
  6. Sıcak Hava Balon turuna kimler katılamaz?
    Balon turlarına beden e ruh sağlığı yerinde olan herkes katılabilir. Ancak Yeni ameliyat olmuş ve doktor onayı olmayan kişilerin uçuşuna izin verilmemektedir.  Hamilelerin balon turlarına katılımına da izin verilmemektedir. Balon uçuşlarına 6 yaş altı çocuklar katılamazken, 16 yaş altındaki kişilerin aileleriyle birlikte balona binmelerine izin verilir.

 

0
Rated 0 out of 5
5 üzerinden 0 yıldız (0 inceleme)

Yorumlar

Henüz yorum yok, ilk yazan siz olun.

Yorum Yazın