Kapadokya Hediyelik Eşyalar

Kapadokya Hediyelik, Kapadokya’dan Hediyelik Eşya Ne Alınır?

Kapadokya Hediyelike
Fotograf Çarşı Seramik

Kapadokya Hediyelik: Kapadokya kültürüyle, doğal güzellikleriyle birçok yönden son yılların dikkat çeken tatil merkezidir. Özellikle yaz ve bahar aylarında Kapadokya’ya gelen ziyaretçiler anı hediyelikleri almaktadır. Genellikle bizlere sıkça sorulan “Kapadokya’dan ne alınır?” sorusuna yanıt vermek için bu yazıyı sizler için hazırlamaya karar verdik.

Gezilen görülen yerlerden alınan hediyelik eşyalar uzun yıllar saklanır, paylaşılır. Kapadokya hediyelik sektöründe birçok satıcı ve mağaza ile hizmet vermektedir. Son yıllardaki Göreme, Avanos ve tüm Kapadokya çevresinin ziyaretçi artışıyla talep de artmıştır. Özellikle güzel yöresel taşlar, çanak çömlek, değerli taşlar, halı ve kilim gibi mağazalar ziyaretçiler için hizmet vermektedir. Mutluluk kaynağı ve anı olarak alınan hediyelik eşyalar Kapadokya hatırası olarak sizlere ve hediye aldığınız kişilere uzun yıllar Kapadokya’da yaşadığınız harika deneyimi hatırlatacaktır.

Tüm turistik yerlerde olduğu gibi magnet kültürü de yaygındır. Kapadokya’nın yerel üreticileri mıknatıslı hediyelik çeşidini dönüştürmüştür. Kapadokya kültürel ögeleriyle destekleyip özel birçok formda tasarlamaya başlamışlardır. Nevşehir ve çevresinin kültürel ve maddi yönlerinin yansıtıldığı tasarımlar ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir. Çanak – çömlek, halı – kilim ve birçok figür şeklinde tasarlanmış el boyaması magnetler güzel hediyelik eşyalar arasındandır.

Gidilen ve görülen yerlerden alınan hatıralardan bir diğeri ise kartpostaldır. Kartpostal kültürü uzun yılardır sürmektedir. Bildiğiniz üzere yüzyıllardır mektuplaşma kültürünün günümüzdeki versiyonu olan kartpostalların üzerindeki eşsiz Kapadokya manzaraları kendinize ve yakınlarınıza alabileceğiniz bir hediyedir. Fiyat olarak uygunluğu ile dikkat çeken kartpostalların baskı kaliteleri genel olarak iyidir. Kapadokya manzaraları, peribacalarının eşsiz fotoğrafları ve genellikle Kapadokya bölgesinin değerli fotoğraf sanatçılarının çektiği fotoğrafların kullanılması bu konuda bir artıdır. Cappadocialist tarafından önerisi sunulan birçok hediyelik dükkanı ve özel mağazalar da bulunmaktadır.

Kapadokya’dan Hediyelik Ne Alınır?

Bu sorusunun bir diğer cevabı ise tabii ki üzüm ve bağcılık ürünleridir. Kapadokya bağları ve üzümcülüğü ile ön plana çıkmaktadır. Turasan Şarapçılık gibi ulusal boyutta tanınırlığı olan ve üzüm ürünlerinin neredeyse tümünü üreten bir değere sahiptir. Turasan Şaraplarının iyi bir hediyelik olacağını düşünüyoruz. Alkolsüz versiyonları ve sadece üzüm suyu gibi çeşitleri de bulunan bu mağazadan kendinize göre birçok hediyelik ürün bulabileceğinizi düşünüyoruz. Özellikle Kapadokya’nın üzüm sektörüyle ilgili birçok figürü de Turasan Şarap Ürgüp ve çevresinde bulabilirsiniz.

Kapadokya’da hediyelik için nereye gitmeliyim?

Sorusunun cevabı çeşitlidir. Göreme, Avanos, Uçhisar ve Nevşehir il merkezinde birçok hediyelik mağaza bulunmaktadır. Özellikle Göreme ve Avanos içindeki hediyelik mağazalarının tanınırlıklarının yüksek olduğunu itiraf etmeliyiz.

Kapadokya Hediyelik Fiyatları geniş bir aralıktadır. Kişiye ve birçok yöne göre ucuzdan pahalıya birçok çeşitte hediyelik mağaza bulabilirsiniz. Anahtarlık, kartpostal veya önemli bir Kapadokya figüründen değerli taş, değerli dokuma halı bulabileceğiniz birçok mağaza bulunmaktadır.

www.cappadocialist.com sizler için birçok hediyelik mağaza önerisinde bulunuyor.

Anahtarlık:

Kapadokya bölgesinin temsili için ve uygun fiyatından dolayı uygun bir tercih olabilir. Genellikle siz ziyaretçilerimiz için Ihlara Vadisi, Göreme Açık Hava Müzesi, Uçhisar kalesi gibi turistik yerlerin girişinde de satılmaktadır.

Çanak – Çömlek

Kapadokya’nın biri olan Avanos’a yolunuz düşerse kesinlikle bir çömlek mağazasını ziyaret etmelisiniz. Avanos ilçesinde onlarca hediyelik ve çömlek yapım atölyesi bulunmaktadır. Avanos Çarşı Seramik bu çömlek yapım atölyelerinin en değerlilerinden biridir. Hediyelik için birçok peribacası figürü, ev hediyeliği, nazar boncukları ve el boyama birçok biblo ve tabloyu buralardan satın alabilişiniz. Testi yani yöresel deyiş ile “desdi” çanak çömlek ve yemek araç geçerlerinin bölgede kullanılan versiyonları sergilenip satılmaktadır. Kapadokya’nın sanatı aslında çanak çömlektir de denilebilir. Kesinlikle ziyaret etmeniz gereken yerlere Avanos Çanak – Çömlek mağazalarını da eklemelisiniz.

Halı – Kilim, Hediyelik Mağazaları, Bilinene göre yüzyıllardır Kapadokya bölgesinde el dokuma halıları dokunup kullanılmaktadır. Eski köy evlerinde ve yöresel her mekanda görebileceğiniz Nevşehir Dokuma Halıları ticari olarak da satılmaktadır. Aksaray, Nevşehir civarındaki el dokuma halılarının günümüzde de kullanılıyor olması sevindiricidir. Bölge özel kullanılan boyalar ve hâlâ bölge halkı tarafından dokunuyor olması sebebiyle ziyaretçiler tarafından ilgi görmektedir. Anadolu motifleri kullanılan bu Halı Hediyeliği için birçok mağazayı ziyaret edebilirsiniz.

 

0
Rated 0 out of 5
5 üzerinden 0 yıldız (0 inceleme)

Yorumlar

Henüz yorum yok, ilk yazan siz olun.

Yorum Yazın